Σελίδες

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

Ο Σταμάτης Κραουνάκης μονολογεί Για έναν έρωτα...


Ο Σταμάτης Κραουνάκης μονολογεί Για έναν έρωτα, μετά μουσικής…
Η παράσταση, που παρουσιάζεται για δύο βράδια (18 και 19 Νοεμβρίου, ώρα 21:00) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, επιφυλάσσει μια μεγάλη έκπληξη: την πρώτη επί σκηνής συνεύρεση του συνθέτη με την Ελληνίδα σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου.
Μια μουσική διαδρομή με τα ωραιότερα τραγούδια του, αξέχαστες επιτυχίες που πρωτοερμηνεύτηκαν από μεγάλες φωνές όπως εκείνες της Βίκυς Μοσχολιού, της Τάνιας Τσανακλίδου, της Αλκηστης Πρωτοψάλτη… Μια λαμπρή ιδέα που γεννήθηκε από το ανεξάντλητο ψυχικό του απόθεμα και μετασχηματίστηκε σε περφόρμανς με τη συμμετοχή τριών τραγουδιστών της ομάδας «Σπείρα-Σπείρα» (Ελεάννα Καραντινού, Χρήστο Μουστάκα, Δάφνη Λέμπερου), έντεκα μουσικών αλλά και της Ελληνίδας σοπράνο Σόνιας Θεοδωρίδου να εμφανίζεται στο πλευρό του εκτάκτως αλλά όχι αναπάντεχα…

π.

Την τρίτη διαδηλωση αλληλεγγύης στους κρατούμενους απεργούς...


Η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, μαζί με άλλες οργανώσεις, προγραμματίζει για την Τρίτη διαδήλωση αλληλεγγύης, εν όψει της κατάθεσης από τον υπουργό Δικαιοσύνης, νομοσχεδίου για τις φυλακές.
Όπως σημειώνει η Πρωτοβουλία, «οι εξαγγελίες του υπουργού Δικαιοσύνης δεν απαντούν στα προβλήματα που σωρεύτηκαν στις φυλακές και οδήγησαν στη μαζική κινητοποίηση και δεν ικανοποιούν τις προσδοκίες των κρατούμενων απεργών πείνας».
Την ίδια ώρα, οι απεργοί πείνας στις ελληνικές φυλακές πλησιάζουν τους 7.000, καθώς άλλα 59 άτομα από το σωφρονιστικό κατάστημα της Λάρισας προστέθηκαν στον μακροσκελή κατάλογο των κρατουμένων που διαμαρτύρονται.
Συγχρόνως αυξάνεται και ο αριθμός των απεργών δίψας. Ήδη στις φυλακές Μαλανδρίνου 10 κρατούμενοι -απεργοί πείνας- έχουν σταματήσει να πίνουν νερό από το Σάββατο, γεγονός το οποίο επιδεινώνει ταχύτερα την κατάσταση της υγείας τους.
Σύμφωνα με την Πρωτοβουλία, από την οποία προέρχονται και τα παραπάνω στοιχεία, η συμπλήρωση τριών εβδομάδων απεργίας πείνας κατατάσσει την κινητοποίηση των κρατουμένων στις ελληνικές φυλακές, σε μια από τις μεγαλύτερες του είδους πανευρωπαϊκά.

in
π.

stresed...



π.

Ρε Παπαληγούρα?????...

Αυτοί θα μας τρελάνουν τελείως. Ο υπουργός εμπορικής Ναυτιλίας Αναστάσης Παπαληγούρας βρέθηκε σε μια έκθεση με σκάφη και το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να υποσχεθεί ότι δεν θα υπάρξει επιβολή τεκμηρίου για τα σκάφη αναψυχής. Με λίγα λόγια στους ...χλιδάτους. Ποιος έχει σκάφος; Ο συνταξιούχος ή αυτός που παίρνει τον μισθό του;
Καλά ρε παιδιά τι είναι αυτά; Δεν ντρεπόμαστε; Αντί να πάρουν μέτρα για τους πολλούς κάθονται και το κάνουν για τους λίγους. Το χειρότερο είναι
ότι ο Παπαληγούρας επικαλέστηκε την ενημέρωση που είχε από το υπουργείο οικονομικών. Μετά από αυτό τι να πεις; Λες και έχουν ανάγκη οι πλούσιοι που μπορούν να τα μεταβιβάζουν σε εταιρείες και σε τελική ανάλυση αυτοί πρέπει να δώσουν την οικονομική ανάσα στο κράτος.

troktiko

π.

Κατορθώματα...



A.

Ζώνη... σώζει απο ατυχήματα!

αν φορούσαν ζώνη!



A.

Γεννήθηκε με 16 δάχτυλα στα πόδια!



















Είναι μόλις οκτώ ημερών και αυτή είναι μία από τις πρώτες του φωτογραφίες. Γεννήθηκε στις 5 Νοεμβρίου, έχοντας 16 δάχτυλα μόνο στα πόδια. Οκτώ στο καθένα. Οι γιατροί δεν γνωρίζουν τί ήταν αυτό που προκάλεσε τη γενετική ανωμαλία του αγοριού που εκτός από τα πόδια, ενώ έχει πέντε δάκτυλα σε κάθε χέρι, δεν έχει αντίχειρες.
Ζυγίζει 3,5 κιλά και είναι καθόλα τα άλλα υγιές. Οι φωτογραφίες από τη γέννησή του σε μαιευτήριο της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ της Κίνας, έχουν κάνει ήδη το γύρο του κόσμου.























πηγή :zougla

A.

ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ....για να μην ξεχναμε!!




Κάθε Νοέμβρη, ο νους και η καρδιά μας είναι εκεί, στο Πολυτεχνείο, στην εξέγερση των φοιτητών, της νεολαίας και ολόκληρου του ελληνικού λαού κατά της χουντικής τυραννίας, το Νοέμβριο του 1973. Το Πολυτεχνείο ήταν η κορυφαία εκδήλωση της επτάχρονης αντιχουντικής πάλης και μία από τις κορυφαίες στιγμές των αγώνων του λαού και της νεολαίας.

Την Τετάρτη 14 Νοέμβρη 1973, το πρωί εκατοντάδες φοιτητές του Πολυτεχνείου συγκεντρώνονται στο προαύλιο του Ιδρύματος. Αρχίζουν συνελεύσεις για να αποφασίσουν πώς θα αντιμετωπίσουν το νέο σχέδιο της χούντας για την υποταγή του κινήματος.
Συγκέντρωση γίνεται και στη Νομική που αποφασίζει να κατευθυνθεί στο Πολυτεχνείο. Στις 2.00 μ.μ., 5.000 περίπου φοιτητές έχουν συγκεντρωθεί στο Πολυτεχνείο, ενώ αρχίζει να μαζεύεται και άλλος κόσμος. Η Πατησίων δονείται από τα συνθήματα κατά της χούντας. Η Ασφάλεια κινητοποιείται και καλεί τους συγκεντρωμένους να αποχωρήσουν.

Οι συγκεντρωμένοι φοιτητές στο Πολυτεχνείο συγκροτούν μια επιτροπή κατάληψης. Κλείνουν οι πόρτες και στις 8.30 το βράδυ γίνεται η πρώτη συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής. Αμέσως οι πρώτες προκηρύξεις σκορπίζονται στην Πατησίων που είχε κλείσει από τον συγκεντρωμένο κόσμο. Ακούγονται τα πρώτα συνθήματα «Ψωμί-παιδεία-ελευθερία», «20% για την παιδεία» και «Κάτω η χούντα».
Την Πέμπτη 15 Νοέμβρη 1973, η κατάληψη αποτελεί πόλο έλξης του λαού της Αθήνας που αρχίζει να συρρέει στο Πολυτεχνείο. Ως τις 9.30 το βράδυ η κατάληψη έχει πυκνώσει ενώ ο λαός στους γύρω από το Πολυτεχνείο δρόμους, φωνάζει αντιαμερικανικά και αντιχουντικά συνθήματα.
Οι συγκεντρωμένοι παραμένουν όλη τη νύχτα για συμπαράσταση στους φοιτητές της κατάληψης του Πολυτεχνείου.
Η ανταπόκριση του κόσμου ξεπερνά κάθε προσδοκία και για πρώτη φορά δημιουργείται η πεποίθηση ότι η χούντα μπορεί να πέσει. Ταυτόχρονα οι συνελεύσεις δίνουν και το ιδεολογικό στίγμα του αγώνα.
Την Παρασκευή 16 Νοέμβρη 1973 μπαίνουν σε λειτουργία οι πομποί του ραδιοφωνικού σταθμού στους 1.050 χιλιόκυκλους που μεταφέρουν το μήνυμα του αγώνα σε όλη την Αθήνα που παρακολουθεί τα γεγονότα.

Στις 9 το πρωί στήνονται τα πρώτα οδοφράγματα και σχηματίζονται δύο μεγάλες διαδηλώσεις στην Πανεπιστημίου και στη Σταδίου.
Το μεσημέρι επιτροπή των αγροτών από τα Μέγαρα, που είχαν ξεσηκωθεί ενάντια στις απαλλοτριώσεις της γης τους, επισκέπτονται τη Συντονιστική Επιτροπή και ο σταθμός μεταδίδει: «Ο λαός των Μεγάρων στέκεται και υπόσχεται να αγωνιστεί στο πλευρό του φοιτητικού και εργαζόμενου λαού... Ο αγώνας είναι κοινός... Δεν είναι μόνο για την πόλη των Μεγάρων ή το Πολυτεχνείο... Είναι για την Ελλάδα. Για το λαό της που θέλει να καθορίσει τη ζωή του. Να πορευτεί στο δρόμο της προκοπής. Βασική προϋπόθεση, η ανατροπή της δικτατορίας και η αποκατάσταση της δημοκρατίας».
Οι συγκεντρωμένοι έξω από το Πολυτεχνείο τραγουδάνε το «πότε θα κάνει ξαστεριά».
Το απόγευμα οι διαδηλωτές στο χώρο γίνονται χιλιάδες με συμμετοχή των εργατών. Έτσι στις 6 το απόγευμα αρχίζουν οι συγκρούσεις διαδηλωτών και Αστυνομίας με πολλούς τραυματίες.
Στις 7 το απόγευμα μεγάλη διαδήλωση κατευθύνεται στο Πολυτεχνείο και η Αστυνομία χτυπάει. Εμφανίζονται τεθωρακισμένα της Αστυνομίας και πέφτουν οι πρώτοι πυροβολισμοί. Στη Σόλωνος, στην Κάνιγγος, στη Βάθη, στην Αριστοτέλους, στην Αλεξάνδρας, στην πλατεία Αμερικής γίνονται μάχες σώμα με σώμα.
Στις 9.30 η Αστυνομία απαγορεύει την κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας μέχρι νεοτέρας διαταγής.

Στις 11 το βράδυ ο ραδιοσταθμός και τα μεγάφωνα καλούν τον κόσμο να μη φύγει. Οι αύρες έχουν κυκλώσει το χώρο του Πολυτεχνείου και τα δακρυγόνα έχουν πνίξει την περιοχή.
Όσοι μένουν ανάβουν φωτιές για να εξουδετερώσουν τα δακρυγόνα και στήνουν οδοφράγματα.
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ( Σάββατο 17 Νοέμβρη) τα πρώτα τανκς εμφανίζονται, ενώ στο νοσοκομείο που οργανώθηκε στο Πολυτεχνείο, μεταφέρονται όλο και περισσότεροι νεκροί και τραυματίες.
Στη 1 μετά τα μεσάνυχτα τα τανκς έχουν ζώσει το Πολυτεχνείο. Τα μεγάφωνα και ο ραδιοσταθμός μεταδίδουν: «Μην φοβάστε τα τανκς», «Κάτω ο φασισμός», «Φαντάροι είμαστε αδέρφια σας. Μη γίνετε δολοφόνοι».

Στις 1.30 τα τανκς ξεκινούν με αναμμένους τους προβολείς. Οι φοιτητές τοποθετούν μια «Μερσεντές» πίσω από την κεντρική πύλη για να εμποδίσει την είσοδο των τανκς. Οι φοιτητές είναι ανεβασμένοι στα κάγκελα, τραγουδούν τον εθνικό ύμνο και φωνάζουν στους φαντάρους: «Είμαστε αδέρφια».
Δίνεται διορία 20 λεπτών για να βγουν οι έγκλειστοι, ενώ ένα τανκ παίρνει θέση απέναντι στην είσοδο. Η Συντονιστική Επιτροπή προσπαθεί να διαπραγματευτεί την ασφαλή έξοδο του κόσμου.
Ωρα 2.50, ξημερώματα του Σαββάτου 17 Νοέμβρη. Ο επικεφαλής αξιωματικός με μια κίνηση του χεριού του, δίνει την εντολή να ξεκινήσει το τανκ. Η πόρτα πέφτει και το τανκ συνεχίζει την πορεία του φτάνοντας μέχρι τις σκάλες του κτιρίου «Αβέρωφ». Μαζί του μπαίνουν ασφαλίτες και άντρες των ΛΟΚ. Πέφτουν πυροβολισμοί. Υπάρχουν φαντάροι που βοηθούν τους φοιτητές να φύγουν, αλλά στις εξόδους τούς περιμένουν ασφαλίτες και συλλαμβάνουν και τους κυνηγούν , οι κάτοικοι των γύρω πολυκατοικιών τους προσφέρουν άσυλο.
Στις 3.20 δεν υπάρχει πλέον κανένας στο Πολυτεχνείο έχει εκκενωθεί πλήρως.
Πολλοί φοιτητές φοβούμενοι την σύλληψη, αν και βαριά τραυματισμένοι, αρνούνται τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο.

Πέρασαν 35 χρόνια και η μνήμες της εξέγερσης του Πολυτεχνείου έχουν περάσει από χιλιάδες κύματα και όπως δείχνουν τα πράγματα για πολλούς έχει εξασθενήσει, έχει ξεθωριάσει , έχει ατονήσει το μήνυμα του Πολυτεχνείου που όπως δείχνουν τα πράγματα σήμερα είναι επίκαιρο παρά ποτέ.
Το ίδιο το κράτος το πέρασε σαν μια αργία για το δημόσιο και μια απλή πλέον σχολική γιορτή προσπαθώντας μάλλον να απαλύνει την ιστορική του άξια και νόημα.
Τα ιδανικά της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας, της ειρήνης, της αγάπης για τη ζωή και τον άνθρωπο, παραμένουν ζωντανά και θα παραμένουν επίκαιρα και αναλλοίωτα, όσα χρόνια και αν περάσουν από εκείνη την εξέγερση. Πάντα επίκαιρα, ιδιαίτερα που τα κατοπινά χρόνια, κάποιοι άκαπνοι και απόντες εκείνης της εξέγερσης, καπηλεύτηκαν είτε για να ανέλθουν πολιτικά , είτε ενάντια στους μετέπειτα αγώνες του λαού αποπροσανατολίζοντας την πορεία του με ¨τρομοκρατικές ενέργειες¨.
Το Πολυτεχνείο ήταν και θα είναι πάντα ένα ζωντανό κάλεσμα για την δημοκρατία, και την ελευθερία, θα είναι ζωντανό μέσα σε κάθε ελεύθερο μυαλό.


π.