Σελίδες

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Ο μπουμπούκος του ΛΑΟΣ!

Λάρισα: Αποβολή μαθητών για χρήση κινητών τηλεφώνων


Τριήμερη αποβολή πέντε μαθητών σε λύκειο της Λάρισας με ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων εξαιτίας της χρήσης κινητών τηλεφώνων στο σχολείο.

Οι μαθητές έκαναν χρήση των κινητών τηλεφώνων στο σχολείο τους, κάτι που απαγορεύεται με απόφαση του υπουργείο Παιδείας, ενώ «ανέβασαν» στο διαδίκτυο, σε ιδιαίτερης επισκεψιμότητας ιστοσελίδα, και στιγμιότυπα από την αίθουσα.

Σύμφωνα με εκπαιδευτικούς που είδαν το σχετικό βίντεο, τα στιγμιότυπα έχουν ληφθεί πριν τις εορτές των Χριστουγέννων, μέσα στην αίθουσα την ώρα που χτυπά του κουδούνι για διάλλειμα, φαίνονται πρόσωπα μαθητών, ενώ ο εκπαιδευτικός βρίσκεται στην έδρα απασχολούμενος προφανώς με το απουσιολόγιο.

Παρά το γεγονός ότι το βίντεο δεν έχει άσεμνο χαρακτήρα η διεύθυνση του σχολείου αντέδρασε άμεσα μόλις πληροφορήθηκε την ανάρτηση του υλικού στο διαδίκτυο και έθεσε το θέμα στο Σύλλογο, με ομόφωνη απόφαση του οποίου επιβλήθηκε η ποινή της τριήμερης αποβολής σε πέντε μαθητές που θεωρήθηκαν «πρωταγωνιστές». Η απόφαση κοινοποιήθηκε σε όλους τους μαθητές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες και οι εμπλεκόμενοι μαθητές αναγνώρισαν το λάθος τους όταν κλήθηκαν από τους εκπαιδευτικούς για εξηγήσεις.

Η απόφαση του Συλλόγου επιβλήθηκε όχι τόσο για το περιεχόμενο του βίντεο, αλλά γιατί έγινε χρήση κινητών τηλεφώνων στο σχολείο κατά της διάρκεια του μαθήματος.

Το αλυσοπρίονο(ανεκδοτο)


Μια φορά κατέβηκε ένας χωριάτης ξυλοκόπος στην πόλη για να αγοράσει μηχανάκι για τα ξύλα.

Πηγαίνει σ` ένα μαγαζί με μηχανάκια. Οπότε λέει στον πωλητή:

- "θα ήθελα ένα μηχανάκι που κόβει ξύλα."

- "Εντάξει", του λέει ο πωλητής, "θα σας δώσω ένα που κόβει τριάντα κορμούς τη μέρα."

Μετά από λίγο καιρό έρχεται ξανά ο χωριάτης στο μαγαζί αυτό και λέει στον πωλητή:

- "Δεν κόβει τίποτα, παρά μόνο δύο κορμούς τη μέρα."

Ο πωλητής του λέει παραξενεμένος:

- "Αποκλείεται γιατί όλοι κόβουν τριάντα περίπου δέντρα τη φορά."

- "Εγώ προσπάθησα αλλά δεν τα κατάφερα", απάντησε ο χωριάτης.

- "Καλά φέρε το μηχανάκι για να το δοκιμάσουμε."

Παίρνει το μηχανάκι ο πωλητής, τραβάει το σχοινάκι και... ντρρρρ παίρνει μπροστά.

- "Ώπα ρε μεγάλε πως το κανες αυτό;"

Ποιο Ριο και μ@λ@κιες....αυτη ειναι γεφυρα!!

Πιο σκληρά μπλόκα, φόβοι για ελλείψεις..

Σκηνικό σύγκρουσης με τον αγροτικό κόσμο διαμορφώνει πλέον η κυβέρνηση, μετά το χθεσινό ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις με το συντονιστικό όργανο των παραγωγών. Οι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις με νέα, πιο σκληρά μπλόκα, ενώ η κυβέρνηση διαμηνύει ότι ο διάλογος για το ύψος της οικονομικής ενίσχυσης τελείωσε.
πηγή:tanea-online

Hθελε να του πουν ευχαριστώ...γιατι πήγε στα μπλόκα!!!

Αρχιμανδρίτης, στρατιωτικός και επιχειρηματίες σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας

«Πολίτες υπεράνω υποψίας» σ' ένα από τα πιο σκληρά κυκλώματα διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας, που εξάρθρωσε η Ασφάλεια Αττικής, μετά από συντονισμένες έρευνες του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η επιχείρηση με την κωδική ονομασία Μyοsis, είχε δύο σκέλη, το δεύτερο από τα οποία ολοκληρώθηκε χθες. Συνολικά, έγιναν έρευνες σε 40 σπίτια, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Μυτιλήνη, Μύκονο, Ορεστιάδα και Πρέβεζα. Συνελήφθησαν 11 άτομα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 25, για αγορά και κατοχή σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας, που περιελάμβανε ακόμη και βιασμούς βρεφών 4 μηνών.

Οι εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα, αγόραζαν το συγκεκριμένο υλικό, βίντεο και φωτογραφίες, μέσω ιστοσελίδας του εξωτερικού με πιστωτικές κάρτες.

Ανάμεσα στους 11 συλληφθέντες, είναι ο Αρχιμανδρίτης Φώτης Μακρυστάθης που λειτουργεί στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου Σπάρτης, αλλά μένει στον Πειραιά, και ο οποίος θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα, επιχειρηματίες, πολιτικοί μηχανικοί, γιατροί, ένας στρατιωτικός και ιδιωτικοί υπάλληλοι.

Επίσης, εξετάστηκε η εμπλοκή στο κύκλωμα μιας γυναίκας αστυνομικού, η οποία όμως δεν συνελήφθη, γιατί δεν βρέθηκαν αποδείξεις που να στοιχειοθετούν κατηγορίες εναντίον της.

Τα ΜΑΤ χτυπάνε τους κατοίκους στο πάρκο Κύπρου και Πατησίων


Τα ΜΑΤ χτυπάνε τους κατοίκους στο πάρκο Κύπρου και Πατησίων

Σήμερα τα ξημερώματα εμφανίστηκαν μπουλντόζες και φορτηγά του Δήμου Αθηναίων και ξεκίνησαν τη μαφιόζικη δουλειά τους. Εκοψαν 45 αιωνόβια δέντρα στηριζόμενοι σε απόφαση που πήραν μέσα στο Σαββατοκύριακο και χωρίς να δώσουν τη δυνατότητα στους κατοίκους να ασκήσουν έφεση επ' αυτής σε δευτοραβάθμιο σώμα. Κάτοικοι που συγκεντρώθηκαν πήγαν να αντιδράσουν στο οικολογικό έγκλημα που γινόταν και τα ΜΑΤ ανέλαβαν να τους "συνετήσουν".

Δελτίο Τύπου της δημοτικής παράταξης "Ανοιχτή Πόλη"


Σήμερα, Δευτέρα 26 Γενάρη, από τις πρώτες πρωινές ώρες, συνεργεία και εργολάβοι του Δήμου ξεκίνησαν να επιβάλλουν πραξικοπηματικά τα σχέδια της Δημοτικής Αρχής για την κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ ιδιωτικών συμφερόντων στο παρκάκι Κύπρου και Πατησίων.
Περίπου 50 μεγάλα και πολυετή δέντρα και θάμνοι κόπηκαν μέσα σε λίγη ώρα, παρουσία δύναμης της αστυνομίας, ώστε να μη μπορέσουν οι κάτοικοι της περιοχής να αντιδράσουν.

Παρά τις προηγούμενες απορριπτικές αποφάσεις αρμόδιων οργάνων, ο Δήμος επέλεξε να παρακάμψει κάθε νόμιμη διαδικασία και με στημένες διαδικασίες-εξπρές, να καταστρέψει ολοσχερώς μια μικρή όαση πρασίνου, σε μια πολύ επιβαρημένη γειτονιά της πόλης.
Η στάση του Δήμου όπως εκφράζεται δημόσια: είναι πολιτική μας, είμαστε πλειοψηφία, δεν ρωτάμε κανένα, παρακάμπτουμε τυπικά τα όποια θεσμικά εμπόδια, επιστρατεύουμε τις δυνάμεις καταστολής για να απωθήσουν βίαια τους κατοίκους. Τους κατοίκους που το προηγούμενο διάστημα είχαν αναδείξει το θέμα και είχαν συλλέξει χιλιάδες υπογραφών περιοίκων, ώστε να αποτραπεί η τσιμεντοποίηση και αυτού του ελεύθερου χώρου.
Είναι φανερό ότι η Δημοτική Αρχή έχει χάσει την ψυχραιμία της και προσπαθεί άγαρμπα να «πάρει το αίμα της πίσω» από τα κινήματα της πόλης, τις επιτροπές πολιτών που αντιστέκονται, ασκούν κριτική και πετυχαίνουν νίκες για τους ελεύθερους χώρους και την ποιότητα ζωής

Αντίθετα με τη ρητορική του Δήμου, το υπόγειο πάρκινγκ στην Κύπρου και Πατησίων, δεν προορίζεται για να εξυπηρετήσει τις οξυμένες ανάγκες της γειτονιάς, αλλά απευθύνεται κύρια στους επισκέπτες της περιοχής και την εξυπηρέτηση της εμπορικής κίνησης της Πατησίων. Αντί να λάβει μέτρα ώστε να αποθαρρύνεται η κίνηση των ΙΧ στο κέντρο της πόλης, η δημοτική αρχή συνεχίζει να εμμένει στην κατασκευή και λειτουργία ιδιωτικών πάρκινγκ που λειτουργούν σαν μαγνήτης για τα αυτοκίνητα. Επιπλέον, όπως γνωρίζουμε και από άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις, πάνω στα υπόγεια αυτά πάρκινγκ μπορούν να φυτευτούν μόνο μικρά καλλωπιστικά φυτά, και όχι υψηλό πράσινο, προσβάσιμο στους κατοίκους και ευεργετικό για το μικροκλίμα της γειτονιάς…

Για τις σημερινές ενέργειες του Δήμου και την παράνομη κοπή των δέντρων, πολλοί πολίτες, μεταξύ των οποίων και στελέχη της Ανοιχτής Πόλης, έχουν ήδη καταθέσει μηνύσεις κατά της δημοτικής αρχής και κάθε υπεύθυνου.

Ως Ανοιχτή Πόλη προειδοποιούμε: Η υλοποίηση της πολιτικής της δημοτικής αρχής, για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων, δεν θα περάσει πάνω από τις ζωές των γειτονιών. Να μαζέψουν τις μπουλντόζες τους και να πάνε αλλού να παίξουν.

Αναρτήθηκε από giorgis