Σελίδες

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

Παπαρήγα!...(Γελιο)!!

Αυριο καθιστική διαμαρτυρία στην Ελλάδα

Πέθανε ο πρώην Πρόεδρος της Κύπρου Τάσσος Παπαδόπουλος


Πέθανε ο πρώην Πρόεδρος της Κύπρου Τάσσος Παπαδόπουλος. Ήταν ο μόνος που αντιτάχθηκε στο σχέδιο Ανάν το 2004 παρά τις εξωτερικές πιέσεις που δέχθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Μεγάλη Βρετανία. Δεν έσκυψε το κεφάλι στους "μεγάλους".
Εμείς θα σου πούμε μπράβο και καλό ταξίδι....

Σταυρος Θεοδωρακης....


Ωραία λοιπόν, πεισθήκαμε. Όλοι είμαστε με την «εξεγερμένη νεολαία». Ας σταματήσουν τώρα τις υπερβολές τα κανάλια. Όχι άλλες αδέξιες αναφορές «στη γενιά του Αλέξη». Όχι άλλα μελό «ποιήματα συμμαθητών» για αγάπη και οικολογία (!). Όχι άλλα αργά πλάνα με τα παιδιά να πετάνε πέτρες, σε υπόκρουση Σαββόπουλου. Όχι άλλο καλόπιασμα της «χαροκαμένης μάνας». Όχι άλλες καταγγελίες για το «αδίστακτο αστυνομικό κράτος». Και τέλος πάντων είναι γελοίο να σε φρουρεί αστυνομικός στα ψώνια σου στο Κολωνάκι- και άλλος ένας, να φυλάει τη βίλα σου- και εσύ να το παίζεις αναρχοαυτόνομος των Εξαρχείων. Δεν είναι «πλυντήριο» τα γεγονότα των ημερών. Οι μαύρες ιδέες που τόσα χρόνια υπηρετούσαν, τους πήγαιναν καλύτερα. Το «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια» το ξέρουν. Τα ασπρόμαυρα συνθήματα των τοίχων, φαίνεται ότι τα συλλαβίζουν. Ας επιστρέψουν στις «πολιτικές κόντρες», στα «εγκλήματα», στα «κουτσομπολιά», στις «δεξιώσεις», στους «νοικοκυραίους» κι ας αφήσουν τους «εξεγερμένους» στη μοναξιά τους. Άλλωστε με τέτοια κόλπα δεν πρόκειται να κερδίσουν ξανά το «νεανικό κοινό». Έχει πετάξει το πουλάκι, εδώ και καιρό. Οι νέοι έχουν σηκωθεί από τον καναπέ της τηλεόρασης, κάποιοι δεν είναι καν στο σπίτι. Ας μην κουράζονται λοιπόν. Κι ας σταματήσουν τις ανοησίες. Ειδάλλως το άγχος της ΑGΒ θα τους αποτρελάνει.

Πειθαρχική δίωξη στο Κούγια για τις δηλώσεις σχετικά με θάνατο του Αλέξη


Καταδικάζει ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας (ΔΣΑ) τις δηλώσεις που έκανε ο Αλέξης Κούγιας ως δικηγόρος του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, που κατηγορείται για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη. Ο κ. Κούγιας, μεταξύ άλλων, είχε χαρακτηρίσει το όλο περιστατικό «παρεξήγηση» προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις, ενώ είχε καταφερθεί και κατά δυο συναδέλφων του που είχαν αναλάβει αρχικά την υπεράσπιση του ειδικού φρουρού αλλά στη συνέχεια παραιτήθηκαν.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΔΣΑ αναφέρει ότι «η περιύβριση του νεκρού 15χρονου, είτε ατομικά, είτε με αναπαραγωγή των απόψεων του εντολέα του στα ΜΜΕ, καθώς και η δυσφήμιση των δικηγόρων που δεν δέχθηκαν να αναλάβουν την υπεράσπιση, αντίκειται στους κανόνες δικηγορικής δεοντολογίας και την υποχρέωση ευθέως τρόπου υπεράσπισης». Ακόμη, επισημαίνει ότι όλη αυτή η συμπεριφορά «συνιστά μια νέα -ηθική- δολοφονία, η οποία πυροδοτεί την ένταση τις ημέρες που όλη η ελληνική κοινωνία εξεγείρεται και διαδηλώνει τιμώντας τη μνήμη του και καταγγέλλει την αστυνομική αυθαιρεσία».

Ο ΔΣΑ αναφέρει ότι ήδη ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη και έχουν επιληφθεί τα αρμόδια πειθαρχικά συμβούλια ενώ υπενθυμίζει ότι κατά του κ. Αλέξη Κούγια έχει εκδοθεί απόφαση οριστικής διαγραφής του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου, η οποία βρίσκεται σε εκκρεμότητα στον Άρειο Πάγο.

πρωτο θεμα.

Διάλεξε....

Ισόβια για τον δολοφόνο του Φιλόπουλου


Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε τελικά ο Χρήστος Σακάτης ενώ ο Νίκος Βαγιόπουλος και ο Βασίλης Ψυκάκος σε 10 χρόνια ο καθένας. ο Μιχάλης Φιλόπουλος θυμωμαστε οτι βρίσκει τραγικό θάνατο στον βωμό του φανατισμού από "φιλαθλους" του ολυμπιακου, στην λεωφόρο Λαυρίου.

Δημήτρης Κουφοντίνας: Στεκόμαστε δίπλα στους εξεγερμένους νέους


O αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου που προσπάθησε να αναβάλει τη δίκη της «ζαρντινιέρας» πρέπει να ένιωθε σαν τον πιλότο που προσπαθεί μάταια να αποτρέψει την επικείμενη συντριβή του αεροσκάφους.
Ομως, ο αυτόματος πιλότος της ατιμωρησίας ήταν πανίσχυρος. Σήμερα, λοιπόν, που είναι νωπό ακόμη το αίμα ενός παιδιού, οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί του κτηνώδους εκείνου βασανισμού στη Θεσσαλονίκη μπορούν να ελπίζουν ότι θα απαλλαγούν. Οπως συμβαίνει και με όλους, τους ελάχιστους ένστολους βασανιστές και δολοφόνους που φτάνουν στα δικαστήρια.

Πριν από 23 χρόνια, ο επίλεκτος σκοπευτής Μελίστας γονάτισε ψύχραιμα και πυροβόλησε τον Μιχάλη Καλτεζά, ένα παιδί 15 ετών, πυροδοτώντας ένα κύμα λαϊκής αντιβίας. Ετσι η κρατική βία και ατιμωρησία γεννά την αντιβία. Ετσι και κάθε εποχή αντιδρά με τον τρόπο της.
«Τυφλά» ή στοχευμένα. Πρωτόδικη απόφαση για Μελίστα: 2 χρόνια. Εφετείο: αθώος. Εγινε πρότυπο των ένστολων, των ειδικών φρουρών, των λιμενοφυλάκων, των μπάτσων των τυχαίων εκπυρσοκροτήσεων. Μακρύς ο κατάλογος: δεκάδες οι επίσημοι νεκροί, άγνωστο πόσοι οι αδήλωτοι στα βουνά, στη θάλασσα, στα αζήτητα. Και σήμερα άλλο ένα κτύπημα των πραιτώρων: ο έφηβος Αλέξης, ένα παιδί, τυχαία, στο σωρό, μέσα σε μια παρέα παιδιών, ζωντανών κι ανυποψίαστων.

Αυτή τη φορά, όμως, τα πιο ευαίσθητα κομμάτια της κοινωνίας αντέδρασαν στο αποτρόπαιο έγκλημα με αυθόρμητη εξέγερση, τέτοια που δεν έχει άλλη να δείξει η πρόσφατη ιστορία της χώρας.
Σε όλους σχεδόν τους νομούς, σε όλες τις πόλεις, ακόμη και στις πιο μικρές, οι νέοι, πρώτα απ΄ όλα, ξεσηκώθηκαν. Και μαζί τους άνεργοι, εργαζόμενοι με το φάσμα της αβεβαιότητας μπροστά τους, ακόμη και μεσαία στρώματα, πρόωρα θύματα της κρίσης που πλησιάζει με άγριες δρασκελιές. Και δεν ήταν πουθενά «ειρηνική».
Η δίκαιη οργή μεταφράστηκε σε βία. Σε κείνο το απειροελάχιστο κομματάκι βίας, αντιγύρισμα στον τεράστιο όγκο της βίας όλων των ειδών, που δέχονται από τη στιγμή που ένιωσαν τον εαυτό τους, από ένα άγριο κοινωνικό σύστημα που μόνον θεό έχει τον ανταγωνισμό και το κέρδος. Πρώτος στόχος η ασύδοτη αστυνομία, αυτό το όργανο του ασύδοτου κράτους. Υστερα, ό,τι συμβολίζει το κράτος, ό,τι αποτελεί κράτος. Το κράτος της βίας, της αδικίας, της διαφθοράς, της σαπίλας. Και έπειτα, τα σύμβολα του κεφαλαίου, πολυεθνικές και πρώτα απ΄ όλα τράπεζες, αυτοί οι νόμιμοι ληστές και δολοφόνοι.
Τώρα είναι η ώρα της οργής, της αγανάκτησης, της αντίστασης, τώρα ο νους μας κι η καρδιά είναι εκεί, με τα παιδιά που δίνουν το μεγάλο μάθημα. Αύριο, που θα κατακάτσει ο κουρνιαχτός, μπορούμε να μιλήσουμε για τα άλλα.
Τώρα, όμως, στεκόμαστε δίπλα στους εξεγερμένους νέους. Που πονούν για τον άδικο χαμό ενός δικού τους. Που αντιστέκονται απέναντι στους συναίτιους. Που τολμούν και αγωνίζονται απέναντι σ΄ αυτούς που τους προετοιμάζουν ένα μέλλον χωρίς μέλλον. Σ΄ αυτούς που δολοφονούν το μέλλον.

Κοντά στα νιάτα που πολεμούν και ονειρεύονται.

Πρίν - Μετά

Χτυπάνε και πολίτες χωρίς λόγο!

8 Δεκεμβρίου οδός Τοσίτσα,
ένας άνθρωπος προσπαθεί να προσεγγίσει το σπίτι του και ένας αστυνομικός τον βαράει χωρίς λόγο στην συνέχεια του πετάει κάτι και κάνει μια χειρονομία στους γείτονες που φωνάζουν! Ακούμε στο βίντεο και πως αντιδρούν οι γείτονες του για την αναίτια επίθεση που δέχτηκε ο γείτονας τους ενώ ο αστυνομικός απαντά σε μια γυναίκα που φωνάζει από το μπαλκόνι της « βούλωσε το μωρή κ…» ΕΧΩ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ?

Εξοστρακισμος...



iatridis

Να καει,να καει το μπουρδελο η Βουλη...




...από την διαδήλωση χθες το βραδύ στο κέντρο της Αθήνας για την δολοφονία του 16 χρόνου Αλέξη