Σελίδες

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Όταν λεμε όαση..


Και συγκεκριμένα η όαση με την λίμνη μισοφέγγαρο (Crescent Moon Lake) στην έρημο Gobi της Κίνας.

Τι και αν ειναι πεζοναυτης.....

Η πιο απότομη σκάλα του κόσμου....



Έκλεβε πορτοφόλια μέσα από νοσοκομείο


Συνελήφθη από δικυκλιστές αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. το μεσημέρι της Δευτέρας στην Περιφερειακή ...
Οδό Θεσσαλονίκης στο ύψος του Νοσοκομείου Άγιος Παύλος, ένας άνδρας 37 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για «Κλοπή» και παράβαση του Ν. «Περί Όπλων».
Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο του 37χρονου, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα δύο πορτοφόλια ημεδαπών γυναικών, τα οποία είχε αφαιρέσει λίγο νωρίτερα από τους παθόντες στο ανωτέρω Νοσοκομείο.
Επίσης, στη θέση του συνοδηγού, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι κουζίνας. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
24ωρο

Άγρια δολοφονία δύο παιδιών που σκόπευαν να κλεφτούν


Σοκ και προβληματισμό στις διωκτικές Αρχές της Θεσσαλονίκης προκάλεσε αργά χθες το βράδυ η ταυτοποίηση των δύο πτωμάτων, ενός άντρα και μιας γυναίκας, που είχαν βρεθεί το περασμένο Σάββατο σε προχωρημένη σήψη σε αγροτική περιοχή του Λαγκαδά.
Οπως αποκαλύφθηκε, επρόκειτο για έναν 16χρονο πομακικής καταγωγής από την Ξάνθη και μια 15χρονη Βορειοηπειρώτισσα, παιδιά οικογενειών ρακοσυλλεκτών. Τα σπίτια των παιδιών βρίσκονται σε κοντινή απόσταση στην Ανω Πόλη Θεσσαλονίκης και όπως προκύπτει από τις πρώτες καταθέσεις είχαν ερωτικό δεσμό. Η εξαφάνισή τους δηλώθηκε πριν από έναν μήνα κι έκτοτε δεν είχε βρεθεί ίχνος τους.
Το πρωί του Σαββάτου ένας κάτοικος του χωριού Ανάληψη κοντά στον Λαγκαδά βρήκε κάτω από μπάζα και σκουπίδια τα πτώματα. Ο ιατροδικαστής που έφτασε στο σημείο διαπίστωσε ότι τα παιδιά είχαν χτυπηθεί στο κεφάλι και το στήθος με βαρύ αντικείμενο, πιθανόν κάποιο σκαπτικό εργαλείο ή τσεκούρι.
Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι το διπλό έγκλημα έγινε σε άλλη περιοχή και ότι τα θύματα μεταφέρθηκαν στον σκουπιδότοπο του Λαγκαδά.
Ως αργά χθες εξετάζονταν στην Ασφάλεια μαρτυρίες, σύμφωνα με τις οποίες οι δύο νέοι σκόπευαν να κλεφτούν, γεγονός που είχε προκαλέσει αντιδράσεις στις οικογένειές τους.
TA NEA

Για αυτο ειναι...ΕΞΑΡΧΕΙΑ


Μέχρι τώρα οι οδηγοί που παρκάριζαν και εμπόδιζαν την κυκλοφορία, είτε παρατούσαν τα αυτοκίνητά τους κλείνοντας διαβάσεις πεζών
είτε τα άκουγαν είτε έφευγαν με ένα αυτοκόλλητο «Είμαι γάιδαρος παρκάρω όπου γουστάρω» αν γλίτωναν την κλήση...
ή την αφαίρεση πινακίδων από την τροχαία.
Σήμερα είχαμε απ΄ότι φαίνεται και το πρώτο αναποδογύρισμα αυτοκινήτου στην Αθήνα, στα Εξάρχεια συγκεκριμένα,
το οποίο είχε διπλοπαρκάρει ο ιδιοκτήτης του, εμποδίζοντας φυσικά την κυκλοφορία.
Συγκεκριμένα, ο οδηγός του αναποδογυρισμένου Audi που βλέπετε στις φωτογραφίες, το διπλο-πάρκαρε
στη συμβολή των οδών Σπύρου Τρικούπη και Στουρνάρη.
Λίγη ώρα μετά, λεωφορείο με προορισμό την πλατεία Κάνιγγος, πέρασε από το σημείο και αναγκαστικά σταμάτησε,
αφού δεν χωρούσε να περάσει. Ο οδηγός του λεωφορείου κορνάρισε αρκετές φορές, αλλά ο οδηγός του Audi ήταν άφαντος. Έτσι, κάποιοι αποφάσισαν να αναποδογυρίσουν το αυτοκίνητο, για να περάσει το λεωφορείο
και τα άλλα αυτοκίνητα που ακολουθούσαν.

Βλάκας σημαινει...

Έρχεται πάλι βαρυχειμωνιά – Kαταιγίδες, χιόνια και άνεμοι 9 μποφώρ


Βρέχει από το πρωί σε όλη την χώρα, ενώ σε πολλές περιοχές είχε νωρίς το πρωί και παγετό. Ο καιρός θα χαλάσει πολύ από αύριο με καταιγίδες, χιόνια αλλά και θυελλώδεις ανέμους που θα φτάσουν τα 9 μποφωρ…
Βροχερός σήμερα ο καιρός, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιόνια στα ορεινά.
Η θερμοκρασία στην βόρεια Ελλάδα θα φτάσει μέχρι τους 10 βαθμούς, στη δυτική Μακεδονία θα είναι 5-6 βαθμούς χαμηλότερη. Στην Αττική ο υδράργυρος θα φτάσει μέχρι τους 14 ενώ στη Θεσσαλονίκη δε θα ξεπεράσει τους 9.
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις που βαθμιαία και από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά. Το βράδυ πιθανότητα καταιγίδας στα θαλάσσια τμήματα.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 0 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά στη δυτική Μακεδονία 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι τοπικά έντονα.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στο Ιόνιο 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρη βελτίωση από το βράδυ.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 03 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς πρόσκαιρα να είναι ισχυρά κυρίως στα νότια.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Αττική
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδα. Πρόσκαιρη βελτίωση από το βράδυ.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στα νότια 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως από το μεσημέρι.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 01 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Η κινηματογραφική σύλληψη του ιδρυτή του Megaupload


O Kim Dotcom δεν γιόρτασε μες στη χλιδή τα 38α γενέθλιά του. Αντίθετα, τα πέρασε ταμπουρωμένος σε ένα μικρό δωμάτιο της 25.000 τ.μ. βίλας του, προσπαθώντας μάταια να κρυφτεί απ' την αστυνομία.
Ο ιδρυτής του Megaupload.com κρύφτηκε στο δικό του "δωμάτιο πανικού", όταν περισσότεροι από 15 Νεοζηλανδοί αστυνομικοί εισέβαλαν στην 24 εκ. βίλα του για να τον συλλάβουν με κατηγορία αυτό που θεωρείται ως "ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα όλων των εποχών".
Ο Dotcom, του οποίου το κανονικό όνομα είναι Schmitz, κλείστηκε στο δωμάτιο μαζί με το όπλο του, αλλά τελικά παραδόθηκε χωρίς να αντισταθεί στους αστυνομικούς που αχρήστευσαν ουκ ολίγες κλειδαριές ασφαλείας για να φτάσουν τετ-α-τετ με τον καταζητούμενο. Στην αχανή του κατοικία, ο Dotcom είχε 18 αυτοκίνητα, τα οποία κατασχέθηκαν, μεταξύ των οποίων μια ροζ Cadillac του 1959.
Το δημιούργημά του, το Megaupload.com, φέρεται να έχει κοστίσει πάνω από 500 εκ. δολάρια χαμένων εσόδων σε χιλιάδες καλλιτέχνες, ενώ η προσπάθεια του Dotcom να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση σκοντάφτει πάνω στα δύο όπλα που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο σπίτι του.
Παρά τη ζημία που εκτιμάται ότι έχει προκαλέσει ακόμα και στους μεγαλύτερους σταρ των Η.Π.Α., μερικοί από αυτούς όπως ο will.i.am, ο Kanye West και ο P Diddy είχαν αποθεώσει πριν μερικες εβδομάδες το Megaupload μέσα από το "Μega song" που διαδόθηκε άμεσα και προκάλεσε... απορία.

Εννιάχρονη ξέφυγε από τον απαγωγέα της



Ένα κορίτσι εννιά χρονών από το Κολοράντο των ΗΠΑ έδειξε θάρρος ασυνήθιστο για την ηλικία του, καθώς κατάφερε να σωθεί από τον απαγωγέα του, τον οποίο έτρεψε σε φυγή....
Η μικρή είχε εξαφανιστεί από την Πέμπτη από το σπίτι της. Εκείνη την ημέρα δεν γύρισε σπίτι από το σχολείο.
Βρήκε την ευκαιρία να ελευθερωθεί όταν το αμάξι του απαγωγέα της σταμάτησε και έκαναν οτοστόπ ως ένα κατάστημα, όπου μπορούσαν να βρουν βοήθεια.Εκεί το κοριτσάκι ζήτησε από έναν υπάλληλο να της δείξει που ήταν το τηλέφωνο για να "τηλεφωνήσει στον θείο της", όπως είπε. Εκείνη όμως τηλεφώνησε στην αστυνομία, πράγμα που έκανε τον απαγωγέα να το σκάσει.
Υπάλληλος του μαγαζιού είπε ότι η μικρή είχε μαυρισμένα μάτια και μελανιές όταν την είδε. Όπως ανέφερε, η εννιάχρονη αρνήθηκε να εγκαταλείψει τον χώρο με τον απαγωγέα της λέγοντας: "Δεν πάω πουθενά. Περιμένω τη μαμά μου".
Ο υπάλληλος πρόσθεσε ότι μετά και από αυτό ο άνδρας εξαφανίστηκε. Συνελήφθη ωστόσο λίγες ώρες αργότερα και όπως προκύπτει, βαρύνεται με επίθεση κατά ενός ακόμη κοριτσιού.
planet-greece.blogspot.com

Αποφάσισαν να διασχίσουν με τα πόδια την Ανταρκτική! Και τα κατάφεραν



Μια θέση στο βιβλίο Γκίνες περιμένει τον Ελληνοαυστραλό Τζέιμς Καστρίσιον (Καστριτσιώτης) και τον Αυστραλό φίλο του Τζάστιν Τζονς.
Μέσα στις επόμενες 48 ώρες, οι δυο άνδρες θα καταφέρουν κάτι που μέχρι σήμερα δεν είχε καταφέρει κανείς: θα έχουν διασχίσει τον Νότιο Πόλο με τα πόδια! Η προσπάθειά τους να ολοκληρωθεί την Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου, ανήμερα της Ημέρας της Αυστραλίας. Για... καλή τους τύχη, εκείνη την ημέρα αναχωρεί και η τελευταία καλοκαιρινή πτήση από την Ανταρκτική.

Δεν τους πτόησαν οι 50 βαθμοί υπό το μηδέν, ο άνεμος που σήκωνε μπροστά τους το χιόνι στο ένα μέτρο, ούτε το ότι έπρεπε να σέρνουν έλκηθρα με προμήθειες 400 κιλών σε τρόφιμα, ρούχα και άλλα αντικείμενα.
Σε αυτές τις συνθήκες περπάτησαν 2.100 χιλιόμετρα σε διάστημα τριών μηνών. Κουράστηκαν, πείνασαν, ματώσαν τα χείλη τους από το κρύο, είχαν παραισθήσεις, η ομιλία τους αλλοιώθηκε. Αλλά δεν τα παράτησαν. Η πορεία τους «ανεβαίνει» σχεδόν... λεπτό προς λεπτό και στην ιστοσελίδα τους.
Έφτασαν στην Ανταρκτική αεροπορικώς, μέσω Αργεντινής. Η πεζοπορία τους ξεκίνησε από τον Όρμο του Ηρακλή από όπου πήγαν στον Νότιο Πόλο και τώρα επιστρέφουν πάλι στον Όρμο του Ηρακλή από όπου θα φύγουν αεροπορικώς.
Δεν είναι το μοναδικό παράτολμο εγχείρημα που φέρνουν εις πέρασαν οι Καστρίσιον και Τζονς! Έχουν κι ακόμη ένα παγκόσμιο ρεκόρ στο ενεργητικό τους: είναι οι μοναδικοί που κατάφεραν να διασχίσουν την πιο άγρια και παγωμένη θάλασσα του κόσμου, από τις ακτές της Αυστραλίας έως τη Νέα Ζηλανδία, με ένα καγιάκ τεσσάρων κουπιών.
Σε 62 μέρες, κάλυψαν απόσταση 3.318 χιλιομέτρων, βρέθηκαν από το Φόρστερ της Νέα Νότιας Ουαλίας και σε κατάσταση παντελούς εξάντλησης, αλλά ζωντανοί, στο New Plymouth της Νέας Ζηλανδίας. Πέρα απ’ όλα αυτά, έχουν ανέβει και σε μερικές από τις ψηλότερες βουνοκορφές του κόσμου.

Δηλώσεις που προκαλούν οργή από κορυφαίους υπουργούς....


- Χρυσοχοϊδης: "Δεν διάβασα το Μνημόνιο"
- Κατσέλη: "Εγώ προσωπικά το διάβασα για 3 ώρες ένα Σάββατο πρωί"
- Δηλαδή τα πιο σκληρά μέτρα των τελευταίων χρόνων ψηφίστηκαν από ανθρώπους που δεν ήξεραν τι ψήφιζαν;
Από όπου και να το κοιτάξει κανείς μένει άναυδος.
Δυο από τους κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης Παπανδρέου ομολογούν ότι ψήφισαν το Μνημόνιο, χωρίς να γνωρίζουν επι της ουσίας τι περιείχε!
Ο κ. Χρυσοχοϊδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ είπε ευθέως ότι δεν διάβασε το Μνημόνιο!
«Δεν διάβασα το μνημόνιο, γιατί είχα άλλες υποχρεώσεις, είχα άλλα καθήκοντα. Είχα να αντιμετωπίσω το έγκλημα ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δεν ήταν δική μου δουλειά να μελετήσω το Μνημόνιο», είπε χαρακτηριστικά.
Δήλωσε επίσης ότι συμφωνεί με την ομιλία Σημίτη στο Βερολίνο, λέγοντας μάλιστα ότι το Μνημόνιο υπογράφηκε κάτω από συνθήκες πανικού γιατί υπήρχε ενδεχόμενο στάσης πληρωμών.
Η κα Κατσέλη από την άλλη μιλώντας σε εκπομπή στο Mega, ομολόγησε ότι είχε πολύ λίγο χρόνο στην διάθεσή της για να το διαβάσει.
"Εγώ προσωπικά το διάβασα ένα Σάββατο πρωί για τρεις ώρες", είπε και πρόσθεσε ότι το ίδιο χρονικό διάστημα για να το μελετήσουν πριν το ψηφίσουν στη Βουλή είχαν στη διάθεσή τους και άλλοι υπουργοί, κατά τη δική της εμπειρία.

Κάμερα ασφαλείας καταγράφει ηλικιωμένο να τρώει άγριο ξύλο!!!

Σκύλος έφαγε το αυτί κοριτσιού


Ένα κοριτσάκι έξι ετών από το ανατολικό Λονδίνο έχασε το αυτί του, αφού δέχθηκε επίθεση από σκύλο.
Η μικρή έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της, όταν, υπό αδειυκρίνιστες συνθήκες δέχθηκε την επίθεση του σκύλου, ράτσας μπουλ τεριέ.
Ο σκύλος ήταν δεσποζόμενος, αλλά ο ιδιοκτήτης του δεν έκανε κάτι για να αποτρέψει την επίθεση και γρήγορα τράπηκε σε φυγή.
Η Αστυνομία προσπαθεί να τον εντοπίσει, ενώ το θύμα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο με τραύματα στο λαιμό και τους ώμους. Η ζωή της δεν κινδυνεύει, αλλά θα φέρει τα σημάδια της αγριότητας του σκύλου, για όλη της τη ζωή.