Σελίδες

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Έσωσαν 750 σκύλους που προορίζονταν για τα εστιατόρια του Βιετνάμ


Περίπου 750 σκύλους, θύματα του λαθρεμπορίου, οι οποίοι προορίζονταν για εστιατόρια στο Βιετνάμ, έσωσε σε επιχείρηση που πραγματοποίησε στον ποταμό Μεκόνγκ το ναυτικό της Ταϊλάνδης, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του βασιλείου.

Ο πλοίαρχος Θερακιάρτ Θονγκ-Αράμ δήλωσε ότι χάρη σε μία καταγγελία μπόρεσαν να σωθούν οι σκύλοι, οι οποίοι είχαν στοιβαχτεί σε 60 κλουβιά, στην επαρχία Νάκχον Φάνομ, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Τα τετράποδα θα φορτώνονταν με ένα φορτηγό σε ένα πορθμείο, το οποίο θα αναχωρούσε για το Βιετνάμ.

Στην επιχείρηση αυτή του ναυτικού συνελήφθη ένας άνδρας, αλλά πολλοί άλλοι κατάφεραν να διαφύγουν.

Η καλή αυτή «ψαριά» δεν αποτελεί ωστόσο τον κανόνα. «Το λαθρεμπόριο σκύλων κατά μήκος του ποταμού έρχεται στην τρίτη θέση μετά το λαθρεμπόριο ξυλείας και ναρκωτικών», σημείωσε ο αξιωματικός του ναυτικού.

Τον Αύγουστο οι αρχές είχαν εντοπίσει άλλους χίλιους σκύλους που ήταν κλεισμένοι σε κλουβιά και οι οποίοι προορίζονταν επίσης για εστιατόρια στο Βιετνάμ.

Το κρέας σκύλου θεωρείται εξαιρετικό έδεσμα στο Βιετνάμ, όπου το κρέας ενός ζώου μπορεί να πωληθεί έναντι περίπου 33 δολαρίων, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της αστυνομίας της Ταϊλάνδης.

flashnews.g

Παραιτήθηκε η δασκάλα που κατηγορείται για αποπλάνηση 15χρονου







Η παραίτησή της ήρθε την επόμενη κιόλας ημέρα που δημοσιοποιήθηκε η δράσης της… Όπως διαβάζουμε στο FlashNews, οι έρευνες από Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που αποκάλυψε τη δράση της νεαρής δασκάλας,δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί και συνεχίζονται στα Χανιά καθώς....υπάρχει το ενδεχόμενο ο 15χρονος να μην ήταν ο μόνος ανήλικος που έπεσε στα «δίχτυα» της 22χρονης. Το περιστατικό κατήγγειλε στις αρχές η μητέρα του ανήλικου. Σε βάρος της δασκάλας σχηματίστηκε δικογραφία από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καθώς όπως ανακοινώθηκε «χρησιμοποιούσε την ιδιότητά της για να προσεγγίζει ανηλίκους, ηλικίας 10 έως 15 ετών, μέσω του Facebook, προφασιζόμενη ότι θα τους βοηθούσε στα μαθήματά τους. Με τη μέθοδο αυτή, αφού κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους, κατάφερνε στη συνέχεια να τους αποπλανά, προχωρώντας σε ερωτικές πράξεις μαζί τους».

Ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων κ. Ηλίας Ποντικάκης, στο άκουσμα της είδησης, δήλωσε ότι »Ως Υπηρεσία λυπούμαστε για το συμβάν. Βέβαια περιμένουμε να ενημερωθούμε για τις πραγματικές διαστάσεις του περιστατικού (από το τελικό πόρισμα). Ως εκπαιδευτικοί ζητούμε συγνώμη από την τοπική κοινωνία και καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοια περιστατικά και τέτοιες πρακτικές. Εφόσον αποδειχτούν (τα συγκεκριμένα περιστατικά) η Υπηρεσία μας θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, σε επικοινωνία με τον Περιφερειακό Διευθυντή στο Ηράκλειο και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας. Περιμένουμε τη δικογραφία για να αποτιμήσουμε τα πραγματικά περιστατικά και να προβούμε στις απαραίτητες διοικητικές ενέργειες».

trelokounelos

Πέθανε η ηθοποιός Μαίρη Φαρμάκη













Την τελευταία της πνοή άφησε πριν λίγες μέρες η ηθοποιός Μαίρη Φαρμάκη που το ελληνικό κοινό λάτρεψε μέσα από τηλεοπτικές σειρές όπως Οι Πανθέοι και Η Γειτονιά μας. Η ηθοποιός έχασε την μάχη με τη ζωή στα 63 της χρόνια, βαριά χτυπημένη από την επάρατη νόσο.

www.iefimerida.gr