Σελίδες

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

Και τωρα πολυ γελιο( θελει ηχο.........)

Μόνη -μητέρα που είχε το «θράσος» να διεκδικεί

Μόνη -μητέρα που είχε το «θράσος» να διεκδικεί
της Δήμητρας Κογκίδου
Αρκετές συγκεντρώσεις αλληλεγγύης και πορείες πραγματοποίησαν πολίτες τις τελευταίες μέρες για να δηλώσουν στη συνδικαλίστρια Κούνεβα που δέχτηκε δολοφονική επίθεση με βιτριόλι ότι "Κωνσταντίνα δεν είσαι μόνη" και στη κοινωνία ότι δεν είναι ανεκτό ένα καθεστώς εργασιακής ζούγκλας χωρίς στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα.
Η δολοφονική ενέργεια κατά της Κωνσταντίνας Κούνεβα ανέδειξε με τον πιο τραγικό τρόπο το καθεστώς απασχόλησης πολλών γυναικών και ανδρών σε εταιρείες – εργολάβους που χρησιμοποιείται την τελευταία 15ετία, τις παραβιάσεις που αφορούν πολλούς τομείς του εργατικού δικαίου καθώς και τις συνέπειες των πρακτικών αυτών στις ζωές χιλιάδων «ενοικιαζόμενων εργαζομένων» -Ελληνίδων και μεταναστριών, μεταναστών και Ελλήνων. Ανέδειξε, δηλαδή μια ακόμα πτυχή ενός σύγχρονου δουλεμπορίου.
Μεμονωμένο περιστατικό και αυτό;

Από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα
Η Κωνσταντίνα ήρθε στην Ελλάδα από τη Βουλγαρία πριν από επτά χρόνια με τον ανήλικο γιο της και αντάμωσε με τη μητέρα της που είχε έρθει νωρίτερα. Μεγαλώνει μόνη της το παιδί της και μάλιστα ένα πρόβλημα του έπαιξε σημαντικό ρόλο στη μετακίνηση αυτή. Με πανεπιστημιακή μόρφωση (σπουδές ιστορίας και μεταπτυχιακό) –όπως άλλωστε συμβαίνει και με πολλές άλλες μετανάστριες - προσλήφθηκε τελικά σε εταιρεία στον τομέα της καθαριότητας, όπως και η μητέρα της που απολύθηκε για συνδικαλιστικούς λόγους. Η ιδιωτική επιχείρηση /εργολαβία που εργαζόταν είχε αναλάβει και τον καθαρισμό του ΗΣΑΠ. Πολύ γρήγορα η Κωνσταντίνα μπήκε στο Παναττικό Σωματείο Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού (ΠΕΚΟΠ) – ένα από τα πιο δυναμικά σωματεία των επισφαλώς εργαζομένων στην Ελλάδα - και μάλιστα έγινε γενική γραμματέας. Εργαζόταν στο σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μαρούσι με μισθό γύρω στα 560 ευρώ και ζούσαν με αυτά η ίδια, ο 10χρονος γιος της και η 67χρονη μητέρα της. Παράλληλα με τη δουλειά της, αφιέρωνε πολλές ώρες στο σωματείο. Ακούραστη εμψύχωνε όλες στο σωματείο, σε ένα χώρο όπου η συνδικαλιστική δράση δεν είναι κάτι απλό, εύκολο και όπως αποδείχθηκε ακίνδυνο. Ήταν δυναμική, δεν φοβόταν, δεχόταν εξώδικα και απειλές για απόλυση αλλά συνέχιζε τον αγώνα.
Η μαχητικότητά της ενόχλησε
Η Κωνσταντίνα Κούνεβα, η γυναίκα εργαζόμενη, η μετανάστρια, «η Βουλγάρα» εναντιώθηκε στο εργασιακό γκέτο των υπεργολαβιών. Η μαχητικότητά της ενόχλησε. Υπέστη τις συνέπειες της «απειθαρχίας» της και τιμωρήθηκε γι’ αυτό με βιτριόλι δύο μέρες πριν τα Χριστούγεννα. Ήταν εύκολος, ‘ευάλωτος’ στόχος. Συγκέντρωνε στο πρόσωπό της πολλά «μειονεκτήματα», ήταν με πολλούς τρόπους πολίτης «δεύτερης κατηγορίας». Γυναίκα, μόνη μητέρα ενός μικρού παιδιού, μετανάστρια, εργαζόμενη και συνδικαλίστρια σ' έναν απαξιωμένο κοινωνικά κλάδο όπου ασχολούνται κατά κύριο λόγο γυναίκες -Ελληνίδες και μετανάστριες. Μετανάστρια και καθαρίστρια. Όχι σκουπίδι όμως όπως θα την ήθελαν ορισμένοι. Όλη η απανθρωπιά και η βαρβαρότητα της κοινωνίας μας (όχι όλης) πάνω της. Όπως το στίγμα από το βιτριόλι στο πρόσωπό της – υπάρχει όμως και η αθέατη πλευρά. Πολύ επιφυλακτικοί είναι οι γιατροί του νοσοκομείου "Ευαγγελισμός" εάν θα καταστεί δυνατόν ο οργανισμός της να επουλώσει σε ικανοποιητικό βαθμό τις βλάβες. Κινδυνεύει το ένα της μάτι και άλλα ζωτικά όργανα. Η διαδρομή θα είναι δύσκολη, λένε.
Το βιτριόλι δεν κάνει διακρίσεις.
Η δολοφονική απόπειρα ενάντια στη συνδικαλίστρια Κούνεβα, παρά τους συμβολισμούς μιας επίθεσης με βιτριόλι σε γυναίκα, θυμίζει πρακτικές ξεκαθαρίσματος λογαριασμών με όρους μαφίας –δεν έχει σημασία ποιας εθνικότητας – γεγονός πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα. Σοβαρό πλήγμα στο συνδικαλισμό και προμήνυμα για χειρότερες καταστάσεις.
Μεμονωμένο περιστατικό και αυτό;
Η περίπτωση αυτή της δολοφονικής επίθεσης δεν είναι ξεκομμένη από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ούτε από τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία ανάλογα φαινόμενα. Υπήρξαν ορισμένες αντιδράσεις αλληλεγγύης προς την Κούνεβα από κόμματα, συνδικάτα, φεμινιστικές συλλογικότητες που παράλληλα απαιτούσαν και την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και την αυστηρή τιμωρία των ενόχων. Παράλληλα, η αδιαφορία πολλών φορέων είναι ορατή.
Πολλά τα ερωτήματα στην συγκεκριμένη υπόθεση:
· Ποιοι είναι οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί της επίθεσης στη συνδικαλίστρια Κούνεβα;
· Γιατί καθυστέρησε τόσο πολύ η ΕΛ.ΑΣ. την έναρξη των ερευνών για την εξιχνίαση της δολοφονικής απόπειρας και σε ποιο σημείο βρίσκονται αυτές τώρα; Έχει παρέμβει εισαγγελέας για τη διερεύνηση της υπόθεσης;
· Γιατί τα Μ.Μ.Ε. υποβάθμισαν αρχικά, αλλά και στην συνέχεια την "υπόθεση Κούνεβα";
· Που είναι οι επίσημες ανακοινώσεις της εταιρείας ή του ΗΣΑΠ για το γεγονός;
Τα παραπάνω ερωτήματα συνδέονται και με άλλα γενικότερα:
· Τι κάνουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί –π.χ. οι επιθεωρήσεις εργασίας - για να γίνει σεβαστή η εργατική νομοθεσία και πόσο αποτελεσματικοί είναι ;
· Ποιος ο ρόλος των πελατειακών σχέσεων στις περιπτώσεις εργολαβίας σε οργανισμούς στο δημόσιο τομέα;
Στο πρόσωπο της Κωνσταντίνας Κούνεβα συμπυκνώνεται η μοίρα που επιφυλάσσει η κοινωνία μας σε μια γυναίκα, μόνη μητέρα, μετανάστρια, εργάτρια και συνδικαλίστρια. Το ενθαρρυντικό είναι ότι παράλληλα με τα παραπάνω έχει εμφανιστεί ένα πολύμορφο κίνημα αλληλεγγύης στην Ελλάδα και ότι υπάρχουν πολλά μηνύματα συμπαράστασης και από το εξωτερικό.

KUNEVA KOSTADINKA ,
Κωσταντίνα μας,
είμαστε στο πλευρό σου

Νέες τάσεις

akanthoss

O καινούριος παπάς....(ανέκδοτο)


O καινούριος παπάς της ενορίας ήταν τόσο νευρικός στην πρώτη του λειτουργία, που δεν μπορούσε να μιλήσει. Πριν από την επόμενη λειτουργία ρωτάει τον Αρχιεπίσκοπο, τι θα μπορούσε να κάνει για να χαλαρώσει. Ο Αρχιεπίσκοπος τον συμβουλεύει ως εξής:

"Την επόμενη φορά ρίξε μερικές σταγόνες βότκα στο νερό που θα πιεις και θα δεις πώς θα χαλαρώσεις".

Την Κυριακή ο παπάς ακολουθεί τη συμβουλή και πραγματικά νιώθει ότι θα μπορούσε να κάνει κήρυγμα χωρίς άγχος ακόμα και αν λυσσομανούσε καταιγίδα.
Μετά τη λειτουργία επιστρέφει στο σπίτι του, όπου μετά από λίγο εμφανίζεται ο Διάκος του Αρχιεπισκόπου και του παραδίδει ένα σημείωμα που έγραφε τα εξής:

Αγαπητέ πάτερ,
Την επόμενη φορά να ρίξετε μερικές σταγόνες βότκα στο νερό κι όχι μερικές σταγόνες νερό στη βότκα. Σας παραθέτω μερικές παρατηρήσεις, για να μην επαναληφθούν τα σημερινά.
* Δεν χρειάζεται να τοποθετείτε φέτα λεμονιού στο χείλος του δισκοπότηρου
* Το κουβούκλιο στην πλευρά της εκκλησίας είναι το εξομολογητήριο, όχι το μπάνιο.
* Δεν αναφερόμαστε στον Ιησού Χριστό και τους αποστόλους ως "Ι.Χ. και Σία".
* Ο Ιούδας ήταν προδότης, όχι "σκατορουφιάνος του κερατά" που είπες εσύ στους χριστιανούς.
* Ο Χριστός μας είπε στον Πέτρο ότι "πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, θα με αρνηθείς", δεν του είπε: "Μέχρι να λαλήσουν τα κοκόρια θα μ'έχεις γράψει στ` α...... σου".
* Δεν επιτρέπεται να αποκαλούμε την κεφαλή της εκκλησίας μας "Νονό".
* Ποτέ δεν κηρύττουμε καθισμένοι στα σκαλιά του ιερού και σε καμία περίπτωση δεν ακουμπάμε το πόδι μας πάνω στη Βίβλο.
* Ο άρτος χρησιμεύει για τη Θεία Ευχαριστία όχι ως απεριτίφ που συνοδεύει το κρασί.
* Η παρότρυνση να χορέψει το ποίμνιο ήταν ενδιαφέρουσα, δεν χρειαζόταν όμως και να χορέψει γιάγκα γύρω από την εκκλησία.
* Τις σκάλες του άμβωνα τις κατεβαίνουμε κανονικά, όχι τσουλήθρα στο κάγκελο.
* Και τέλος, την λειτουργία την τελειώνουμε με "Αμήν", όχι με " Όλε!"
* Α! Ναι!! Αυτός που καθόταν στην άκρη του ιερού και τον οποίο αποκαλέσατε "αδερφάρα" και "τραβεστί με μάξι" ήμουν εγώ!.
Ελπίζω αυτά τα λάθη να διορθωθούν την ερχόμενη Κυριακή.

Με τιμή,

Ο Αρχιεπίσκοπος.

Πυροβολισμος παλαιστίνιου τραυματιοφορέα που πήγαινε να παραλάβει τραυματία

Παρά τους διαρκείς ισχυρισμούς του Ισραήλ ότι δεν στοχεύει πληρώματα ασθενοφόρων, οι ακτιβιστές του Διεθνούς Κινήματος Αλληλεγγύης κατέγραψαν τη στιγμή του πυροβολισμού παλαιστίνιου τραυματιοφορέα που πήγαινε να παραλάβει τραυματία.

Αυτοί είμαστε......


Οι ΗΠΑ τους εξοπλίζουν μεταφέροντας μέσω ελληνικού λιμανιού 325 κοντέινερ με πυρομαχικά

Μπράβο
στα λαμόγια που διοικούν αυτό το "πάρα"κράτος.......

Σκ@τ@ στα μούτρα του....

Διαμάχη.......

Δανειστήκαμε την φώτο απο τον Ατσαραντο και θέλουμε να προσθέσουμε ότι παρακολουθήσαμε εχτές την εξευτελιστική διαμάχη μεταξυ του κ. Μητσοτάκη και κ. Λαλιώτη Τους άκουγες λες και άκουγες δυο πολύ συνετούς ανθρώπους που ο καθένας από την πλευρά του δεν έχει κάνει τίποτα και είναι όλη η ζωή του ξεκάθαρη...
ΡΕ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ??????????????????????????????????
ΣΚΑΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αλλοι χτυπούν και άλλοι...μιλούν....

Ρε εσείς στην Ευρωπαϊκή ένωση δεν ντρέπεστε...Αφήστε τα ραβασάκια και σταματήστε τον πόλεμο...Δεν βλέπετε τι γίνεται? Πόσο χοντρόπετσοι είστε όλοι???????
Αηδιάζω και μόνο που ξέρω ότι υπάρχετε ......

Why does my heart feel so bad?....



Με αποψη.

...........................


Zervos Petros

Βοήθα την αστυνομία....!

πηγή:atsarantos

Το μήλο κατω απο την μηλιά....


Απο οτι βλεπουμε και ο γιος του Χρηστου Ζαχοπουλου ακολουθει την πορεια του πατερα του. Εδω τον βλεπουμε με την " μοντελα....Στελλα". Το μηλο κατω απο την μηλια....

Απαγωγή γνωστού εφοπλιστή στο Καβούρι.

Θύμα απαγωγής έπεσε στις 08:40 το πρωί ο Έλληνας εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος στο Καβούρι.Ο εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος, ιδρυτής της Super Fast Ferries, είχε φύγει με το αυτοκίνητό του από το σπίτι του με τον οδηγό, Γιώργο Σαρδέλη, του και κινούνταν στην οδό Ακτής στο Καβούρι με προορισμό τον Πειραιά, όταν ξαφνικά τους έκλεισαν το δρόμο τρεις άγνωστοι και με την απειλή όπλων τους ανάγκασαν να βγουν από το αυτοκίνητο, τους επιβίβασαν σε άλλο όχημα και έφυγαν με ταχύτητα.Λίγο αργότερα ο οδηγός του εφοπλιστή αφέθηκε ελεύθερος στο Κορωπί, ενώ οι δράστες συνέχισαν προς άγνωστη κατεύθυνση.Από την ώρα εκείνη έχει ξεκινήσει γιγαντιαία επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των απαγωγέων και του απαχθέντος, ενώ στον τόπο του συμβάντος βρίσκονται αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, που διενεργούν ανακρίσεις και έρευνες.
πηγή: madata

Δ. Γεωργιάδης: "O Mατσούνης θα μπορούσε ......


O Δ. Γεωργιάδης που κατηγορείται για συμμετοχή του στη "17 Νοέμβρη"έκανε μια δήλωση που συζητήθηκε και θα συζητηθεί....
είπε :ότι o Δημήτρης Μαντζούνης είναι άξιος της τύχης του γιατί θα μπορούσε να παει να γίνει Νοσηλευτής , εφόσον είχε περάσει και σε αυτήν την σχολή αλλά προτίμησε να παει στα ΜΑΤ,αρα είναι άξιος της τύχης του......