Σελίδες

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

ΣΟΚ ,ατυχημα με τρενο

Ένας άλλος τρόπος για να κατέβεις τις σκάλες


Too Cool For The Stairs

Στη φυλακή ο δικαστικής που αποπλάνησε τον 5χρονο γιο του


Στην φυλακή οδηγήθηκε δικαστής, μετά την καταδίκη του για αποπλάνηση του ανήλικου παιδιού του. Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων κήρυξε ένοχο τον κατηγορούμενο δικαστή και τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 6 ετών για την αποπλάνηση του μόλις 5 ετών γιού του. Με την απόφασή του το Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο μείωσε....ουσιαστικά την ποινή που τού είχε επιβάλει το πρωτόδικο δικαστήριο (Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων) κατά 7 έτη. Η ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ήταν πολύωρη με τις περιγραφές που περιλαμβάνονταν στην δικογραφία σε βάρος του εν λόγω δικαστικού λειτουργού, διαζευγμένου, να προκαλούν πολλές φορές δυσφορία και αποτροπιασμό στους παριστάμενους στην δικαστική αίθουσα.
Οι δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων έκριναν ένοχο τον δικαστικό λειτουργό, που δεν ασχολείται με την ποινική δικαιοσύνη, βασιζόμενοι κυρίως σε σοβαρά στοιχεία της δικογραφίας και παρά την προσπάθεια προσώπων του οικογενειακού κύκλου του κατηγορούμενου να αμβλύνουν τις εντυπώσεις και να αναιρέσουν τις περιγραφές της σεξουαλικής και ψυχολογικής περιπέτειας που βίωσε το παιδάκι.
Προβληματισμό έχει προκαλέσει το γεγονός πως ο κατηγορούμενος δικαστής, μετά την πρώτη πρωτοβάθμια καταδίκη του σε 13 χρόνια κάθειρξη -για την έκτιση της οποίας το δικαστήριο είχε δώσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση- δεν είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα, καθώς καμία αρμόδια αρχή δεν κίνησε την σχετική διαδικασία μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης για την σοβαρότατη κατηγορία για την αποπλάνηση, με αποτέλεσμα να υπηρετεί στο δικαστικό Σώμα κανονικά και να δικάζει.
Η υπόθεση εκδικάστηκε και κρίθηκε με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων τον περασμένο Απρίλιο και μέσα σε λίγους μήνες προσδιορίστηκε η δευτεροβάθμια δίκη, γεγονός που έχει σχολιαστεί σε νομικούς κύκλους.

Χτυπούσα τον τοίχο με τηγάνι για να με ακούσουν

Τριάντα έξι ώρες περίμενε ο λογιστής του Costa Concordia για να τον εντοπίσουν τα σωστικά συνεργεία και να τον βοηθήσουν να βγει από το μισοβυθισμένο κρουαζιερόπλοιο.
Ο Manrico Giampedroni, ο λογιστής του πλοίου, βγήκε ζωντανός από το ναυάγιο και σήμερα πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί τραυματισμένος.
Όπως αφηγήθηκε, προσπαθούσε να βοηθήσει τους επιβάτες όταν ξαφνικά μία πόρτα άνοιξε κι εκείνος έπεσε μέσα στο εστιατόριο του πλοίου. Από τα τραπέζια και τις καρέκλες που κυλούσαν κι έπεφταν λόγω της κλίσης του πλοίου, ο Giampedroni παγιδεύτηκε σε ένα σημείο του εστιατορίου.
Για να τραβήξω την προσοχή των διασωστών χτυπούσα τον τοίχο με ένα τηγάνι. Από τα παράθυρα τους έβλεπα και προσπαθούσα να φωνάξω. Όταν είδα τον πρώτο διασώστη τον αγκάλιασα. Αυτοί οι άνθρωποι είναι απίστευτοι. Μέσα σε τρεις ώρες με είχαν βγάλει , λέει.
Μπορεί η εμπειρία να ήταν τρομακτική αλλά ο Giampedroni ανυπομονεί να… ξαναπιάσει δουλειά! Μόλις μπορώ, θέλω περισσότερο από οτιδήποτε άλλο να γυρίσω για δουλειά στην εταιρεία Costa Cruises , δήλωσε.

Παλαιότερη φωτογραφία του Manrico Giampedroni















www.troktiko.eu

Απρόσμενο και πιθανότατα μοιραίο ατύχημα..

Ξύπνησε πριν το ξυπνητήρι, επειδή άκουσε έναν θόρυβο από έξω. Αυτό ακριβώς ήταν που έσωσε τον ιδιοκτήτη του σπιτιού από ένα απρόσμενο και πιθανότατα μοιραίο ατύχημα…
Ο τυχερός άνδρας σηκώθηκε από το κρεβάτι για να δει τι συμβαίνει και δευτερόλεπτα αργότερα είδε τη στέγη να υποχωρεί και ένα τεράστιο κλαδί να καρφώνεται στο στρώμα του κρεβατιού του!


τ

Kέρδισαν όλοι εκτός...απο τον Μητσοτάκη...


Τον λένε Κώστα Μητσοτάκη. Είναι Έλληνας που ζει σε ένα χωριό της Ισπανίας. Έγινε διάσημος χωρίς να το θέλει, μόνο και μόνο για την ατυχία του.
Και φυσικά γιατί η ατυχία του αυτή συνδυάστηκε αμέσως με το ονοματεπώνυμό του! Δεν έχει καμία σχέση με τον πρώην πρωθυπουργό. Είναι απλά ένας άνθρωπος, που ερωτεύθηκε και ξενιτεύτηκε γι’ αυτό.
Η μοίρα και ο έρωτας, λοιπόν, τον έφεραν στο μικρό, άγνωστο, αγροτικό χωριό της Ισπανίας, το Σοντέτο, περίπου 3 ώρες έξω από τη Βαρκελώνη. Το ειδύλλιο δεν είχε μέλλον, αλλά εκείνος έμεινε.
Όταν οι κάτοικοι του χωριού αποφάσισαν να δοκιμάσουν την τύχη τους στον El Gordo (σ.σ. Ο Χοντρός, κάτι σαν το δικό μας Λόττο), ο Κώστας Μητσοτάκης (παραγωγός ταινιών στο επάγγελμα), δεν έμεινε εκτός. Συμμετείχε κανονικά με τους υπόλοιπους συγχωριανούς του.
Τα 70 νοικοκυριά του Σοντέτο, αγόρασαν το λαχείο. Και κέρδισαν 950 εκατομμύρια δολάρια, το μεγαλύτερο ποσό που έχει δώσει ποτέ ο Gordo. Κέρδισαν ΟΛΟΙ εκτός από έναν: τον Κώστα Μητσοτάκη!
Εξαιτίας της τραγικής οικονομικής κατάστασης, οι 250 κάτοικοι του Σοντέτο «φλέρταραν» με την ιδέα να μην αγοράσουν φέτος τους λαχνούς της χριστουγεννιάτικης λοταρίας. Αλλά για καλή τους τύχη, έμειναν πιστοί στις παραδόσεις και τις συνήθειές τους.
Στην πλειοψηφία τους, οι κάτοικοι του Σοντέτο είναι αγρότες ή άνεργοι εργάτες οικοδομών. Πλέον κάποιοι είναι εκατομμυριούχοι. Ακόμη κι εκείνοι που κέρδισαν λίγα, έγιναν πλουσιότεροι κατά 130.000 δολάρια!
Ο Έλληνας παραγωγός ταινιών παραμένει στο χωριό της Ισπανίας και δηλώνει πως παρότι δεν κέρδισε, έχει ωφεληθεί από την τύχη των υπολοίπων καθώς τώρα μπορεί να πουλήσει τη γη του.

“Γκαουλάιτερ” από τους Ναζί


“Φωτιά” έβαλε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο γνωστός βρετανός ευρωβουλευτής, Νάιτζελ Φάρατζ,για άλλη μια φορά. Ο Φάρατζ συνέκρινε το γερμανικό σχέδιο να τεθεί η Ελλάδα υπό… επιτροπεία με την τοποθέτηση στην Αθήνα ενός “Γκαουλάιτερ” από τους Ναζί.
Χαρακτήρισε “φάρσα” την ιδέα που προήλθε από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών .
“Στην πραγματικότητα θα επρόκειτο απλώς για μια θέση διαπραγμάτευσης”, όμως “σήμερα κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι η Ελλάδα δεν είναι τίποτε άλλο από μια αποικία”, προσέθεσε.
Η αναφορά στους “Γκαουλάιτερ”, αυτούς που ήταν επικεφαλής επί ναζιστικού καθεστώτος μιας διοικητικής περιφέρειας, προκάλεσε αμέσως την αγανάκτηση των γερμανών Ευρωβουλευτών.Του ζήτησαν να αποσύρει τις δηλώσεις του κι εκείνος αρνήθηκε .

Αμερικανίδα μιλάει για την απίστευτη μεταμόρφωση της


















Η Melissa Morris, μητέρα ενός εμφανίστηκε σε εκπομπή της αμερικανικής τηλεόρασης, όπου μίλησε για την μεταμόρφωση της. Η Melissa, η οποία ήταν από τους πιο ευτραφείς ανθρώπους του κόσμου ,ζυγίζοντας 673 κιλά, χάρη στο πείσμα της έφτασε τα 77 κιλά.
Η Melissa από το Τέξας, η οποία έχασε συνολικά 227 κιλά, έχει κάθε λόγο να γιορτάζει. Μίλησε για το γεγονός που αποτέλεσε την κινητήρια δύναμη για να χάσει το βάρος, όταν η μητέρα της η οποία ανάρρωνε από εγχείρηση για την καταπολέμηση του καρκίνου την ρώτησε αν ήθελε να σηκωθεί να της φτιάξει κάτι να φάει.
Αυτό αρκούσε για να ξεκινήσει τον αγώνα της, καθώς σκέφτηκε ότι η μητέρα της θα μπορούσε να πεθάνει και η ίδια δεν μπορούσε να σηκωθεί για να φροντίσει τον εαυτό της. Δήλωσε ότι δεν θέλει να γίνει πολύ αδύνατη, απλά να είναι υγιείς. Η Melissa άφησε το κοινό με το στόμα ανοιχτό όταν έδειξε την φούστα που φορούσε την ημέρα που μπήκε στο χειρουργείο.