Σελίδες

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

Πειθαρχική δίωξη στο Κούγια για τις δηλώσεις σχετικά με θάνατο του Αλέξη


Καταδικάζει ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας (ΔΣΑ) τις δηλώσεις που έκανε ο Αλέξης Κούγιας ως δικηγόρος του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, που κατηγορείται για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη. Ο κ. Κούγιας, μεταξύ άλλων, είχε χαρακτηρίσει το όλο περιστατικό «παρεξήγηση» προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις, ενώ είχε καταφερθεί και κατά δυο συναδέλφων του που είχαν αναλάβει αρχικά την υπεράσπιση του ειδικού φρουρού αλλά στη συνέχεια παραιτήθηκαν.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΔΣΑ αναφέρει ότι «η περιύβριση του νεκρού 15χρονου, είτε ατομικά, είτε με αναπαραγωγή των απόψεων του εντολέα του στα ΜΜΕ, καθώς και η δυσφήμιση των δικηγόρων που δεν δέχθηκαν να αναλάβουν την υπεράσπιση, αντίκειται στους κανόνες δικηγορικής δεοντολογίας και την υποχρέωση ευθέως τρόπου υπεράσπισης». Ακόμη, επισημαίνει ότι όλη αυτή η συμπεριφορά «συνιστά μια νέα -ηθική- δολοφονία, η οποία πυροδοτεί την ένταση τις ημέρες που όλη η ελληνική κοινωνία εξεγείρεται και διαδηλώνει τιμώντας τη μνήμη του και καταγγέλλει την αστυνομική αυθαιρεσία».

Ο ΔΣΑ αναφέρει ότι ήδη ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη και έχουν επιληφθεί τα αρμόδια πειθαρχικά συμβούλια ενώ υπενθυμίζει ότι κατά του κ. Αλέξη Κούγια έχει εκδοθεί απόφαση οριστικής διαγραφής του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου, η οποία βρίσκεται σε εκκρεμότητα στον Άρειο Πάγο.

πρωτο θεμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: