Σελίδες

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Μπλόκα στις εθνικές οδούς από τους αγρότες


Προσυγκεντρώσεις και αποκλεισμούς της εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης σε διάφορα κομβικά σημεία, με κύριο στόχο την κοιλάδα των Τεμπών, έχουν προγραμματίσει και για σήμερα οι αγρότες της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας, της Πέλλας και του Έβρου, ενώ στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι αγρότες της Κρήτης.

Κλειστή είναι από το πρωί η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Έδεσσας, στον κόμβο της Νέας Χαλκηδόνας, από αγρότες που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω του χωριού Γέφυρα και παρακαμπτηρίων οδών της περιοχής.

Την ίδια ώρα, εκπρόσωποι αγροτικών συνεταιρισμών βρίσκονται έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην οδό Αχαρνών και ζητούν συνάντηση με τον υπουργό.

Τέσσερα μπλόκα στη Στερεά Ελλάδα και δύο στη Θεσσαλία θα στήσουν αγρότες της Λάρισας, που έχουν ορίσει προσυγκεντρώσεις στους κόμβους της Γυρτώνης και του Πλατύκαμπου.

Οι αγρότες της Μαγνησίας θα συγκεντρωθούν στον κόμβο του Αερινού και θα κατευθυνθούν στη Κεφάλωση Αλμυρού ή στις Μικροθήβες, ενώ εκείνοι της Στερεάς Ελλάδας στην Αλαμάνα.

Παραταγμένα στην παλιά Γαλλική γέφυρα, στην έξοδο της πόλης των Γιαννιτσών βρίσκονται τα τρακτέρ των αγροτών του Νομού Πέλλας και σκοπεύουν να κλείσουν για δύο ώρες το μεσημέρι το δρόμο από και προς Θεσσαλονίκη.

Στη Χαλκιδική, περίπου 100 τρακτέρ έχουν παραταχθεί στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Μουδανιών, στον κόμβο της Τρίγλιας.

Σε αποκλεισμό της γέφυρας του Στρυμόνα και του τελωνείου στον Προμαχώνα προσανατολίζονται και οι αγρότες του νομού Σερρών.

Στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν σήμερα και οι αγρότες της Κρήτης, που σκοπεύουν να κόψουν την εθνική οδό Χανίων-Σητείας στα τρία.

Οι αγρότες διεκδικούν, μεταξύ άλλων, κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα, ρυθμίσεις των χρεών, μείωση του ΦΠΑ και απαλλαγή από τη φορολογία του πετρελαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: