Σελίδες

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008

Θα βγάλει τα άρματα μάχης στον δρόμο αν δεν εκλεγεί ένας σταρ!


Ο οξύθυμος πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες προειδοποίησε πως ενδέχεται να βγάλει τ’ άρματα μάχης στους δρόμους εάν ένας πρώην τηλεοπτικός αστέρας, που είναι υποψήφιος με το Σοσιαλιστικό Κόμμα του, δεν εκλεγεί στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 23ης Νοεμβρίου, κατά τις οποίες εκτιμάται πως το κόμμα του θ’ απωλέσει ορισμένες κρίσιμες επαρχίες και πόλεις.
Στο Καραμπόμπο, όπου ο εκλεκτός του Τσάβες, πρώην τηλεπαρουσιαστής βραδυνής εκπομπής, κινδυνεύει να χάσει τις εκλογές, ο Τσάβες δήλωσε στους οπαδούς του πως ενδέχεται να χρησιμοποιήσει τ’ άρματα μάχης «για να υπερασπισθεί τον λαό».
«Εάν αφήσετε την ολιγαρχία να επιστρέψει στην κυβέρνηση, τότε θα καταλήξω να στείλω τ’ άρματα μάχης της τεθωρακισμένης ταξιαρχίας για να υπερασπισθώ την επαναστατική κυβέρνηση», τόνισε ο Τσάβες αργά το βράδυ του Σαββάτου. Τις περασμένες εβδομάδες, ο Τσάβες έχει φθάσει ν’ απειλήσει ότι θα φυλακίσει ακόμη και τον κύριο ηγέτη της αντιπολίτευσης Μανουέλ Ροσάλες, τον οποίον κατηγορεί για διαφθορά κι ότι απεργάζεται σχέδια για να τη δολοφονία του. Λαοφιλής, ιδιαίτερα χάρις στις κοινωνικές δαπάνες του, ο Τσάβες εξελέγη πρόεδρος πριν μία 10ετία και μαζύ με τους συμμάχους του δεν είχαν χάσει καμμία αναμέτρηση έως πέρυσι, οπότε και ηττήθηκε στο δημοψήφισμα για την αλλαγή του Συντάγματος. Έκτοτε, ο Τσάβες έχει υπογραμμίσει τη σημασία των εκλογών αυτών. Σε περίπτωση που υποστεί μεγάλες απώλειες, η θέση του Τσάβες θ’ αποδυναμωθεί ενόψει του νέου δημοψηφίσματος που προτίθεται να προκηρύξει για να του επιτραπεί να διεκδικήσει άλλη μία φορά το προεδρικό αξίωμα.
πηγη:θεμα
π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: